Samenwerking

Samenwerking met andere organisaties is vanzelfsprekend. Reeds nu werkt Vahe Baghdasaryan samen met het Leger des Heils, het Rode Kruis, de diaconie van de protestantse kerk in Amsterdam, met VluchtelingenWerk Nederland en de Regenbooggroep. Hij heeft regelmatig overleg met burgemeester en wethouders en zij doen mee aan evenementen die hij organiseert (orthodox paasfeest, borsjtsoepavond met geschiedenis van Nederland en Diemen, kerstdiner, suikerfeest, internationale vrouwendag e.d.).

Verder gaat de stichting samenwerken met partners, bijvoorbeeld:

  • Mundo Younido (Zie tekst hier onder)
  • Vluchtelingenwerk Nederland (VWN) (Zie tekst hier onder)
  • RK diaconiegroep Diemen
  • het COA
  • PKA
  • en  anderen

Vluchtelingenwerk Nederland

In een schrijven van 14 maart 2024 bevestigt Saskia Pontfoort, Regio Manager Midden Nederland van Vluchtelingenwerk Nederland, de samenwerking tussen Vluchtelingenwerk Nederland – locatie Diemen en Stichting Vrede aan dit Huis!

Bij deze samenwerking staat de Vluchteling centraal en bieden beide organisaties hulp waar mogelijk bij het optimaliseren van de leefomgeving, start van de inburgering en allerhande andere vragen en verzoeken.  In deze samenwerking wordt gewerkt volgens de basisprincipes van Vluchtelingenwerk met oog voor relevante wet- en regelgeving rond veilig werken, vertrouwelijkheid van gegevens en  respect voor elkaar

Mundo Younido

Patricia Haveman: een vrouw op missie voor menselijkheid – stichter van Mundo Younido

Stichter Patricia Haveman is geboren en opgegroeid in Nederland. Op jonge leeftijd raakt ze betoverd door de schoonheid van andere landen als ze met haar ouders door Europa reist. En de sprekende gezichten en verhalen van mensen in internationale documentaires fascineren haar. Ze gelooft niet dat een klein landje als Nederland alle wijsheid in pacht heeft. Ze gaat zelf op ontdekkingsreis en reist als vrouw alleen door 62 landen! Alle uiteenlopende culturen fascineren haar. Ze dompelt zich letterlijk onder in het leven van de lokale bevolking en op basis van wederzijds respect wordt zij keer op keer opgenomen: Van hindoe tot moslim, van christen tot Sikh en van jood tot boeddhist. Haar oprechte interesse in de ziel en harten van mensen en kinderen, resulteert erin dat zij wereldwijd als familie wordt opgenomen. Mensen stellen zelfs hun huis voor haar open. Terwijl een klein land als Nederland, met 18 miljoen inwoners veel onderlinge spanningen en vooroordelen kent, bouwt Patricia een netwerk op in ruim 60 landen. Ze gelooft in het goede van de mens en is altijd beschermd wereldwijd. Basiswaarden: respect & vertrouwen.

Naast de schoonheid van alle ervaringen met mensen en de pracht van de uiteenlopende natuur, kent het reizen echter ook een keerzijde. Ze maakt ze als jonge vrouw kennis met het menselijk leed wereldwijd, uitbuiting, misbruik, conflicten, thema’s als child-trafficking, corruptie en maakt kennis met de onmenselijke situaties waarin miljoenen mensen en kinderen zich bevinden. Vele situaties waarbij mensen armere mensen 365 dagen per jaar uitbuiten en misbruiken.

Het onrecht ontwaakt een vlam in Patricia en zo spreekt zij zich regelmatig uit voor andere mensen. Veelal met antwoord: “Patricia, accepteer dat nu maar, want de situatie is nu eenmaal zo.” Maar daar ligt nu net het verschil. Waarom raakt het ons alleen als het eigen familie treft? Dan willen we toch ook het allerbeste? Waarom kijken we weg bij mede-wereldburgers? Een klein beetje compassie en empathie kan het lijden van andere mensen en kinderen voorkomen, en in het grotere geheel een positievere sfeer in de samenleving bezorgen en daarmee totale levensvreugde van ons allen verbeteren.

Patricia keek niet weg voor het leed en besluit met haar eigen spaargeld en persoonlijke tijd, als een “altruïst” te helpen in iedere situatie welke zij tegen komt. Na bevoorrading van een eiland in Kenia, hulp aan straatkinderen in Brazilië, onrecht in kleding industrie in India, daklozen campagne in New York, acties voor locals, dierenleed in Egypte, hulp aan porters in Tanzania, komt ze tot 1 conclusie: De problemen beginnen 9 van de 10 keer bij de mensen zelf en de mensen houden het zelf in stand. Daarom besluit ze om haar levenswerk vol wereldwijde ervaringen, te vertalen in een internationale missie: Mundo Younido. (Mundo Unido = Verenigde Wereld. You = jij / Yo = ik). Iedereen, van CEO, directeur, manager, teamleider, president, minister, burgemeester, politicus, volwassene en student, kan zelf een steentje bij dragen aan een betere wereld!

Mundo Younido
“A compassionate united world, for & with each other, with human dignity for all.” 💕🌎💕

Zij start de missie alleen en lanceert haar zielsmissie van land tot land en stad tot stad. Zo weet ze de harten te raken van duizenden mensen en footprints achter te laten in 40 landen. En voelt zich altijd beschermd. Patricia ontmoet in ieder land bijzondere mensen welke het verschil maken binnen hun eigen dorp, stad of land en met alle Mundianen tezamen zorgen voor een mooiere wereld!

Patricia heeft een passie voor mens, dier, creativiteit en de hele schepping, de natuur.
Patricia’s levensmissie vertolkt geen toeristenverslag: Zij heeft leed, misstanden en natuurrampen ervaren, raakte verzeild in een aardbeving in Tibet, landverschuiving in Nepal, overstroming in India en een sneeuwstorm in Argentinië. Ze trotseerde ongenodigd bezoek van wilde dieren, wist benarde situaties te voorkomen, heeft in ziekenhuizen gelegen in het buitenland, nam het op voor doelgroepen, heeft wereldwijd bergen beklommen en volgt wekelijks een routine voor de balans tussen lichaam, geest, hart en ziel.

Wat mensen niet zien aan haar lach kunnen aflezen, is dat zij zelf voor haar 30e 4 ongelukken, 2 ongelukken in de paardensport en 2 auto-ongelukken heeft overleefd, welke haar op 8 jarige leeftijd bewust maakte van het leven met 24/7 pijn, jarenlange revalidatie processen en de waarde van het leven en de dankbaarheid voor kleine momenten. Dankzij de engeltjes op haar schouder & bescherming weet ze alle klappers positief om te buigen, behaalt prijzen tijdens nationale competities in de paardensport, loopt de catwalk na de verminking van haar gezicht, reist na niercomplicaties en behaalt zij mede dankzij koude-trainingen, de top van Mt. Kilimanjaro na een zware carcrash. En dankbaarheid voor hersel motiveert haar iedere keer weer om meer te doen voor de medemens. Zij gelooft dat ieder mens deze innerlijke kracht heeft. Ieders doel is uniek, maar God’s liefde is er voor iedereen.


“Each human being is a source of positive energy. Together we form the inexhaustible power, to protect te world & to improve life.

Voor meer informatie kijk op: https://www.mundoyounido.org/